SocialMedia

Foutmelding

 • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementBase::execute($args = [], $options = []) should either be compatible with PDOStatement::execute(?array $params = null): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2244 of /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/database/database.inc).
 • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementEmpty::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2346 of /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/database/database.inc).
 • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementEmpty::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2346 of /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/database/database.inc).
 • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementEmpty::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2346 of /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/database/database.inc).
 • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementEmpty::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2346 of /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/database/database.inc).
 • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementEmpty::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2346 of /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/database/database.inc).
 • Deprecated function: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in drupal_random_bytes() (line 2268 of /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: rtrim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in url() (regel 2349 van /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/common.inc).
 • Deprecated function: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in url_is_external() (regel 2393 van /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/common.inc).
 • Deprecated function: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in url_is_external() (regel 2395 van /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/common.inc).
 • Deprecated function: ltrim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in url() (regel 2311 van /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/common.inc).
 • Deprecated function: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in _filter_url_trim() (regel 1664 van /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/modules/filter/filter.module).
 • Deprecated function: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in url_is_external() (regel 2393 van /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/common.inc).
 • Deprecated function: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in url_is_external() (regel 2395 van /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/common.inc).
 • Deprecated function: ltrim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in url() (regel 2311 van /domains/lereninbedrijf.nl/DEFAULT/includes/common.inc).

Ontgoogle jezelfIn de kerstvakantie las ik het boek “Het internet is stuk, maar we kunnen het repareren” van Marleen Stikker. En ik was gegrepen door haar analyses en ideeën. Het zette me aan het denken en doen…..

Online leertraject ministerie Buitenlandse Zaken (2016)

Als onderaannemer bij Ennuonline faciliteer ik, samen met Sibrenne Wagenaar, een aantal online leertrajecten die we in opdracht van het ministerie van buitenlandse zaken uitvoeren:

  Geven van workshops "kennismaken met social media" (2011)oc

  In 2011 heb ik in samenwerking met Sibrenne Wagenaar workshops verzorgd voor medewerkers binnen de kinderopvang en voor leden van MKB Nederland, afdeling Veenendaal.
  Doel van de workshop is om deelnemers te laten zien wat de mogelijkheden en de lol zijn van diverse social media om je werk efficient te organiseren, de enorme toestroom van informatie te kanaliseren en er handig gebruik van te maken, je te laten inspireren door bliogs en tweets van anderen, en eigen ideeën te publiceren.

  Gebruik social media voor stafteam Hydepark (2011)

  In december 2011 heb ik het stafteam van Hydepark (Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie) een aantal mogelijkheden in het gebruik van social media laten zien en ervaren. Doel van deze middag was om geïnformeerd te raken over social media, over het mogelijk gebruik als ondersteuning van en aanvulling op trainingen van Hydepark. Ook hebben we stilgestaan bij de betekenis van social media voor het kerk-zijn: de kerk3.0 

  Kennismaken met social media voor predikanten (2011-2014)

  Ik verzorg 2 keer per jaar een module "kennismaken met social media" als onderdeel van een vast nascholingsaanbod voor predikanten op Hydepark. In de module laat ik hen kennismaken met een aantal social media als Facebook, Pinterest en Twitter, maar we staan ook stil bij de mogelijke meerwaarde van het gebruik van social media voor predikant en gemeente. Denk aan het gebruik van sociale platforms, google-docs om het samenwerken in een gemeente te vergemakkelijken.

  Social media als begeleidingsinstrument tijdens stages

  Op de inspiratiemiddag ter afsluiting van het project De werkbegeleider als cultuurdrager binnen Siza heb ik een workshop verzorgd over het gebruik van social media. Doel was om de werkbegeleiders te stimuleren om waar het kan social media in te zetten ter versterking van het leerrendement van stagiaires. Denk bijvoorbeeld aan gebruik van Twitter, apps op de smartphone, online platforms.
   

  Omdat het werkt! 11 inspirerende praktijkverhalen.

  Boek dat we vanuit de "losmakers" schreven.  "Omdat het werkt" is een boek over sociale media in leren, trainen en opleiden: 11 inspirerende praktijkcasussen in diverse domeinen die inderdaad laten zien dat het 'werkt.' En een crossanalyse van de casussen vanuit verschillende invalshoeken.
   
  Het boek is hier te downloaden, via Pay with a tweet.

  Individuele coaching: werken met social media (2012-2013)

  Ik coach een beleidsadviseur onderwijs van een Hogeschool inhet werken met social media. Vragen die aan de orde komen zijn:
  • wat is er allemaal aan social media en welke tools helpen mij mijn werk beter en efficienter te organiseren
  • hoe kan ik de overload aan informatie ordenen en filteren
  • welke tools kunnen de onderzoekslijn en onderzoeksfunctie ondersteunen

  Social media voor dummies (2013)

  Als afscheidscadeau aan de groep mensen uit ouderenzorg en ROC met wie ik in het project kleinschalig wonen ben opgetrokken organiseer ik voor hen een workshop: social media voor dummies. Doel is om hen te laten zien wat er aan mogelijkheden zijn om digitaal met elkaar samen te werken, documenten op te slaan, informatie te verspreiden en te bewaren.

  Hoe faciliteer je een tweetchat

  Vanaf eind februari 2015 faciliteer ik samen met Sibrenne Wagenaar elke 2 weken een chat over DoenDenkenDelen via twitter, de #DDDchat. Voor ons een experiment om het gesprek over dit vrij nieuwe concept te voeren via dit medium.

  Pagina's

  Abonneren op RSS - SocialMedia

  Weblog