#digistage

Hoe verbind ik 2 elementen uit mijn werk waar ik warm voor loop: het leren van een beroep en het gebruik van social media als leerondersteuner? In deze blog doe ik een eerste aanzet om een verzameling aan te leggen van (social) media die studenten, docenten en werkbegeleiders kunnen inzetten om het leerrendement in een stage te vergroten. Het gebruik van digitale media door (jonge) studenten in hun vrije tijd is niet meer weg te denken, laten we deze media dan ook gebruiken tijdens stages.

Ik pleit er niet voor dat stagiaires de hele dag hun GSM aanzetten, maar ik pleit er wel voor dat de diverse functies van een GSM ook gebruikt worden tijdens een stage. Denk aan de foto, video en audiofunctie. Wat kunnen ze daar veel mee leren, net als de collega's op de stageplek! En dat geldt ook voor het gebruik van een aantal handige social media.

Hier vind je mijn eerste aanzet. Ik nodig iedereen met dezelfde passie(s) uit om te reageren en de lijst aan te vullen met andere ideeën. Het kan ook via twitter: #digistage.

Ik zorg ervoor dat deze lijst wekelijks geactualiseerd wordt.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Weblog