Reflectiemagazine

Van maart – november 2014 heb ik de leergang leren en veranderen met nieuwe media gevolgd. Een cadeau dat ik mijzelf heb gegeven om daarmee tijd vrij te maken voor het ontdekken van en spelen met nieuwe tools. Daarnaast wilde ik graag ervaren hoe het is om als deelnemer een blended leertraject te volgen.

De leergang werd afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Daarin werd gevraagd om te reflecteren op wat ik gedaan en geleerd heb, wat nieuwe inzichten zijn en wat ik daarmee nu verder ga doen. Reflecteren is een vast en belangrijk onderdeel van mijn werken en leren, ik gebruik daar mijn weblogs voor. Voor mijn Proeve wilde ik meer doen dan alleen bloggen, juist omdat ik in de leergang heb ervaren wat het effect is van het gebruik van visuele elementen bij leren. Van kunstenaars leer ik het belang om ook aandacht te besteden aan je visuele elementen. Een mooi vormgegeven product nodigt uit tot lezen en leren!

Mijn proeve heeft de vorm gekregen van een online tijdschrift, gemaakt in Joomag.com. Het werken aan dit tijdschrift was een klus, maar het schrijven van de teksten, het ontwerpen van de indeling, het zoeken van bijpassende foto’s en uitspraken verdiepte mijn reflectie. Ik denk dat een dergelijke vorm van reflecteren ook behulpzaam kan zijn bij tussentijdse rapportages en afrondingen van (leer/werk)trajecten.

Het is een mooi geheel geworden vind ik, waar ik ook trots op ben.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. En sorry, het magazine is alleen te lezen via laptop en PC. Dat heb je met gratis varianten :).

Trefwoorden: 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Weblog