Mijn eerste schreden op het WOLpad

 
Degenen die mij ook via Twitter volgen weten dat ik sinds mei 2015 actief ben ik een WOLcircle. WOL staat voor Working Out Loud (John Stepper). Working out loud staat voor het zichtbaar maken van je werk op zo’n manier dat je er mogelijk ook anderen mee helpt. Als je op een meer open en verbonden manier werkt bouw je aan een betekenisvol netwerk dat jou, en de anderen in het netwerk, helpt om effectiever te werken. En het kan je toegang geven tot meer, en soms ook onverwachte, mogelijkheden. Wil je meer weten over het experiment en onze WOLcircle, kijk dan hier.
 
Mijn doel voor deze WOLcircle is om een betekenisvol netwerk op te bouwen rond leren en opleiden in het werk. Ik heet niet voor niets ‘leren in bedrijf’!  In de WOLcircle leer je om gestructureerd te zo’n netwerk op te bouwen. Als leden van een WOLcircle ondersteun je elkaar daarbij en ik ervaar dat als erg stimulerend.
Mijn eerste stappen zijn gezet! Ik heb vanuit mijn eigen Twitter en LinkedIn netwerk een lijst gemaakt van vakgenoten die ook leren en opleiden in het werk als focus hebben. Hier vind je mijn Twitterlijst. Maar ik ben ook op zoek gegaan naar vakgenoten buiten mijn eigen netwerk. Ik heb gezocht in de connecties en volgers van mijn eigen lijst van vakgenoten en heb interessante collega’s toegevoegd aan mijn Twitterlijst. En soms helpt het toeval ook een beetje! Via de jubileumuitgave van het lectoraat beroepsonderwijs (Hogeschool Utrecht) en de leerstoel beroepsonderwijs (Universiteit Utrecht) kwam ik op het spoor van een aantal interessante onderzoekers en onderzoeksprojecten. Daar ontstond een hobbel; veel van deze onderzoekers delen hun bevindingen niet via twitter en hun persoonlijke websites hebben geen RSS feeder. Daar valt nog wat over te WOL te leren dus!  Ik heb mijn schroom overwonnen en hen als  onbekenden benadert voor een LinkedIn-connectie…..
En zo gaat mijn zoektocht door. Wat de Twitterlijst en de LinkedInconnecties brengen? Nu nog niet zoveel, behalve van degenen die ook al werken vanuit de WOL-principes en hun ervaringen, kennis en interessante links delen. Wat ik daarmee doe is deze ook weer delen, en er mijn betekenis / ervaring aan toevoegen. Daarnaast ga ik op deze plek meer bloggen over mijn ervaringen met leren en opleiden in het werk. Om vervolgens mijn netwerk uit te nodigen te reageren en eigen ervaringen, kennis en links toe te voegen.

Voel je je uitgenodigd? Reageer en bouw samen met mij aan een mooi netwerk van professionals die leren en opleiden in het werk belangrijk vinden en daar met en van elkaar in willen leren.
Trefwoorden: 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Weblog